Pre dve až tri osoby potrebujeme:
- 1 ks kačacích pŕs
- soľ
- korenie
- mlieko
- jablká
- lesné ovocie
Tuk na kačacích prsiach nakrojíme ostrým nožom.
Nakrojené prsia zo všetkých strán nasolíme a nakoreníme.
Nasolené kačacie prsia prudko opečieme z oboch strán.
Preložíme ich do malého pekáčika a polejeme trochou mlieka, aby sa nám tuk na hornej strane vyškvaril do chrumkavých oškvarkov.
Prsia dáme piecť do rúry na cca. 220 stupňov a pečieme podľa potreby a podľa chuti (niekto má rád médium a niekto má rád prepečené). Počas pečenia si pripravíme jabĺčka, ktoré dáme do hrnca v ktorom sme si predtým pripravili karamel. Jablká dáme dusiť.
Do jabĺk po čiastočnom udusení vložíme ovocie (najlepšie lesné resp. domáce bobuľové ovocie).
Všetko spolu podusíme, môžeme trošku ocukrovať, alebo pridať škoricu.
Kačacie prsia si ostrým nožom nakrájame na tenké plátky.
Na tanier si poukladáme nakrájané kačacie prsia a ovocnú zmes. Môžeme ozdobiť napr. lístkom mäty alebo medovky.
Želám Vám dobrú chuť.
Hm pán kuchár, tak toto vyzerá veľmi lákavo.
ďakujem pekne, snažil som sa 🙂