Viete ako sa robia pravé domáce lokše? Zistili sme to pre Vás.
Potrebujeme:
- Hladkú múku T650
- Zemiaky
- Soľ
- Kyslá smotana
Hladkú múku si preosejeme, zemiaky uvarene v šupke nadrhneme, pridáme soľ a kyslú smotanu zmiesime ingrediencie dokopy. Potom si urobíme z vymieseného cesta valček, ktorý nakrájame na kolieska a vyvaľkáme ich. Takto pripravené lokše pečieme na suchej platni a plníme ich kapustou udusenou so slaninkou a cibuľkou.
Dobrú chuť!
Zemiaky uvarím a nechám odstáť 2-3 dni, do cesta pridám lyžicu oleja a určite sa nelepia ani netrhajú. Na 1 kg nastrúhaných zemiakov dávam 30 dkg hladkej múky. Takýmto spôsobom urobí tenké a mäkké lokše aj neskúsená gazdiná.