Videorecept : Domáce lokše

Viete ako sa robia pravé domáce lokše? Zistili sme to pre Vás.

Potrebujeme:

  • Hladkú múku T650
  • Zemiaky
  • Soľ
  • Kyslá smotana

Hladkú múku si preosejeme, zemiaky uvarene v šupke nadrhneme, pridáme soľ a kyslú smotanu zmiesime ingrediencie dokopy. Potom si urobíme z vymieseného cesta valček, ktorý nakrájame na kolieska a vyvaľkáme ich. Takto pripravené lokše pečieme na suchej platni a plníme ich kapustou udusenou so slaninkou a cibuľkou.

Dobrú chuť!

VN:F [1.9.17_1161]
Hodnotenie: 5.8/10 (21 . )
Videorecept : Domáce lokše, 5.8 out of 10 based on 21 ratings
Print Friendly, PDF & Email

Jedna odpoveď na “Videorecept : Domáce lokše”

  1. margarida
    október 6, 2015 at 6:02 am #

    Zemiaky uvarím a nechám odstáť 2-3 dni, do cesta pridám lyžicu oleja a určite sa nelepia ani netrhajú. Na 1 kg nastrúhaných zemiakov dávam 30 dkg hladkej múky. Takýmto spôsobom urobí tenké a mäkké lokše aj neskúsená gazdiná.

Pridať Komentár