Videorecept : Pšenové opatance

Uvarte si spolu s nami jednoduchý recept starých materí, tak ako sa niekedy varilo v česko-slovenskom prihraničí.

Potrebujeme:

  • zemiaky ( uvarené jeden deň dopredu)
  • pšeno
  • hladká múka
  • cibuľa
  • olej
  • soľ
  • kyslá smotana

Uvarené zemiaky ošúpeme a cez noc dáme do chladničky. Na druhý deň ich nadrhneme a zmiesime spolu s hladkou múkou, ktorú si preosejeme, pridáme soľ a kyslú smotanu. Takto spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 4 bochníčky. Tieto bochníčky si nakrájame na pásiky a urobíme z nich šúľance. Šúľance vyvaríme v osolenej vode a odcedíme ich.

Na prípravu pšena potrebujeme umyť pšeno a pripravujem ho  tak ako aj ryžu. Zalejeme ho vodou osolíme ho a okoreníme,  necháme ho variť kým nie je uvarený.  Usmažíme cibuľku a zmiešame spolu s uvareným pšenom.

Opatance zmiešame spolu so pšenom a cibuľkou a podávame s kyslou uhorkou.

Dobrú chuť!

VN:F [1.9.17_1161]
Hodnotenie: 8.0/10 (4 . )
Videorecept : Pšenové opatance, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Print Friendly, PDF & Email

Tento článok ešte nikto nekomentoval, stante sa prvý !

Pridať Komentár